Jalostustarkastusten järjestämisohjeet

Täältä löydät jalostustoimikunnan tiedotteet
Petra Palukka
Viestit: 6335
Liittynyt: 02.11.2010 08:27

Jalostustarkastusten järjestämisohjeet

Viesti Kirjoittaja Petra Palukka » 11.04.2015 10:52

JALOSTUSTARKASTUSTEN JÄRJESTÄMISOHJEET

Jalostustarkastusten järjestämisestä vastaa aina jompikumpi jalostustoimikunnista (joko suomenlapinkoirien tai lapinporokoirien) ja niitä järjestetään pääsääntöisesti Lappalaiskoirat ry:n tapahtumien yhteydessä sekä Jalostuspäivillä. Jalostustarkastuksia voivat kuitenkin järjestää myös esim. Lappalaiskoirat ry:n paikalliset alaosastot, kunhan se tehdään jalostustoimikuntien ohjauksen alaisuudessa.

Ohjeita jalostustarkastusten järjestämiseen:

- Kyselkää kiinnostusta alueellanne ja ottakaa yhteyttä jalostustoimikuntiin (lappalaiskoirat.jtk@gmail.com) ehdottaen ajankohtaa ja paikkaa jalostustarkastukselle. Ajankohdan suhteen tulisi esittää muutama eri vaihtoehto, jotta sekä ulkomuototuomarin että jalostustoimikuntalaisten aikataulut saadaan sopimaan yhteen.

- Jtk:t hankkivat jalostustarkastukset tekevän ulkomuototuomarin. Pääsääntöisesti paikalle pyritään saamaan lähimpänä asuva tuomari matkakulujen minimoimiseksi.

- Paikalle tarvitaan aina vähintään yksi, mieluummin kaksi jommankumman jalostustoimikunnan jäsentä (ensisijaisesti lähimpänä asuvat).

- Paikkavarauksen hoitaa järjestävä osapuoli, mutta paikan mahdollinen vuokra tulee hyväksyttää jalostustoimikunnilla etukäteen (vuokra maksetaan jtk:n budjetista). Vuodenajasta riippuen tarkastukset voidaan järjestää ulkonakin, kunhan koirien arviointia ja lomakkeiden täyttämistä varten on käytettävissä katos sateen varalta. Koirien liikkeet voidaan tarvittaessa arvostella ulkona myös talvella, mikäli tarpeeksi suurta tilaa ei ole saatavilla.

- Tarkastettavia koiria tulisi olla vähintään kymmenen (pienemmälle määrälle tarkastuksen järjestäminen ei ole kustannustehokasta). Isompikin koiramäärä voi olla mahdollinen tuomarin työtahdista ja käytettävissä olevasta ajasta riippuen. Jalostustoimikunnat sopivat maksimikoiramäärästä ulkomuototuomarin kanssa.

- Sama omistaja voi ilmoittaa tarkastukseen vain yhden koiran. Mikäli vapaita paikkoja jää, voidaan tarkastaa useampi koira per omistaja.

- Jalostustarkastuksiin on etusijalla urokset, joilla ei ole vielä jälkeläisiä.

- Jalostustarkastuksen hinta on 25€/koira ja maksut kerätään etukäteen tilille FI0251530420057790 käyttäen viitettä 32007. Eräpäivän tulee olla viimeistään kymmenen päivää ennen jalostustarkastuspäivää, että Lappalaiskoirat ry:n rahastonhoitaja ehtii tarkistaa suoritetut maksut ja toimittaa listan maksaneista jalostustoimikunnille. Osallistujien ei tarvitse esittää maksukuittia paikan päällä.

- Ilmoittakaa jalostustoimikunnille, onko paikalla mahdollisuutta jalostustarkastuslomakkeiden tulostamiseen.

- Kun käytännön järjestelyt on lyöty lukkoon ja osallistujat selvillä, lähettäkää osallistujalista (koirien rodut, sukupuolet, viralliset nimet, rekisterinumerot sekä omistajien nimet yhteystietoineen (osoite, puhelinumero ja sähköpostiosoite)) osoitteeseen lappalaiskoirat.jtk@gmail.com