Jalostusuroslista

Täältä löydät jalostustoimikunnan tiedotteet
Petra Palukka
Viestit 4982
Liittynyt 02.11.2010 08:27

Jalostusuroslista

ViestiKirjoittaja Petra Palukka » 17.09.2015 15:48

Onko sinulla hyväluonteinen, perusterve uros, jolle toivoisit jälkeläisiä? Lappalaiskoirat ry:n sivuille on lisätty lomake, jolla voit ilmoittaa halukkuudestasi antaa urostasi jalostuskäyttöön: http://lappalaiskoirat.fi/?id=jalostus/ ... stuskaytto
Ainoat vaatimukset ovat mukava luonne ja hyvä yleinen terveys; uroksella ei tarvitse olla esim. näyttelytuloksia, virallisia terveystarkastuksia tai geenitestituloksia ainakaan vielä tässä vaiheessa. Ennen kaikkea toivomme ilmoituksia jo hieman varttuneemmista (yli viisivuotiaista) uroksista, joilla ei ole ollenkaan tai ainoastaan vähän aikaisempia jälkeläisiä, mutta kaikki ilmoitukset ovat tervetulleita. Tiedot jäävät vain jalostustoimikunnan käyttöön, niitä ei julkaista esim. yhdistyksen nettisivuilla tai Lapinkoira-lehdessä. Yhteystietosi luovutetaan vain uroksellesi ehdotetun nartun omistajalle/jalostusoikeuden haltijalle. Jalostustoimikunta voi ehdottaa urostasi jalostukseen, kun kohdalle osuu sille sopiva narttu. Lopullisen päätöksen urosvalinnasta tekee aina nartunomistaja, ja uroksen omistajalla on myös oikeus kieltäytyä.

Samalla lomakkeella voit myös ilmoittaa, mikäli et halua, että jalostustoimikunta ehdottaa urostasi jalostukseen (joko väliaikaisesti tai pysyvästi). Syitä voivat olla esim. kastrointi, jokin sairaus, uroksella on jo tarpeeksi jälkeläisiä, uroksella on nuoria jälkeläisiä ja haluat odottaa mitä niistä tulee, jne. Voit halutessasi mainita syyn jalostuskäytön esteelle.

Petra Palukka
Viestit 4982
Liittynyt 02.11.2010 08:27

Re: Jalostusuroslista

ViestiKirjoittaja Petra Palukka » 31.08.2016 14:06

Ylläolevaa käytäntöä on muutettu niin, että urosten omistajilla on nyt mahdollisuus ilmoittaa yllämainitut tiedot (saatavilla jalostukseen/ei saatavilla toistaiseksi/ei saatavana ollenkaan) myös julkiselle listalle, josta kasvattajat voivat etsiä tietoa jalostusuroksista. Lista sijaitsee osoitteessa http://www.lappalaiskoiragalleria.org/uroslista/

Uroksen saa listalle täyttämällä tämän lomakkeen: http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=jalos ... stuskaytto
Aiemmin jtk:ille ilmoitettuja uroksia ei ole lisätty listalle automaattisesti, vaan omistajille on lähetetty tiedustelu, haluavatko he koiransa julkiselle listalle. On myös edelleen mahdollista ilmoittaa tiedot pelkästään jalostustoimikuntien käyttöön.

Jalostustoimikunnat haluavat korostaa, että listalle ilmoitettujen urosten jalostuskelpoisuus on omistajien itsensä määrittelemä, eli jtk:t eivät suorita karsintaa esimerkiksi terveysriskien, jälkeläismäärän tai iän perusteella. Uroksen listalla olo tai sieltä poistaminen on kokonaan omistajan vastuulla. Jalostustoimikunnat ottavat kantaa uroksen jalostuskelpoisuuteen vain, jos nartunomistaja lähettää yhdistelmän normaaliin tapaan jtk:n käsiteltäväksi. Vaikka listalle ei ole varsinaisia pääsykriteereitä, sinne toivotaan ensisijaisesti jo hieman varttuneempia uroksia, joilla ei ole ennestään suuria määriä jälkeläisiä. Lisäksi jalostustoimikunnat suosittelevat urosten omistajille jalostuskriteereihin tutustumista ennen lomakkeen lähettämistä.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 2 ja 0 vierailijaa