Tänään on torstai 19. toukokuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

LAPPALAISKOIRAT RY. SYYSPÄIVÄT 20.-21.10.2012 LAUKAA, KYLPYLÄHOTELLI PEURUNKA

Hyvä tottelevaisuuskokeeseen osallistuja / näytteilleasettaja

Tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n syyspäiville Laukaaseen!. Lauantaina 20.10. on tottelevaisuuskoe, joka on myös rotumestaruuskilpailu ja sunnuntaina 2.10. on erikoisnäyttely.

Sekä tottelevaisuuskoe että erikoisnäyttely ovat kylpylähotelli Peurungassa. Molemmat tapahtumat pidetään ulkona, joten varaathan sopivat ulkoiluvaatteet. Näyttelyn kehät sijaitsevat pysäköintialueella ja ovat asfalttipohjaisia.

Tokokehä sijaitsee alueella P4, jossa myös koirien ilmoittautuminen ja rokotustentarkastus. Tokokehä on hiekkapohjainen

Näyttelytoimisto sijaitsee Jäähallissa

prcd-PRA

Lappalaiskoirat ry järjestää mahdollisuuden lähettää valmiita verinäytteitä prcd-PRA-testiä varten syysnäyttelyn yhteydessä 21.10.2011. Paikalla ei järjestetä näytteenottoa!

Valmiit verinäytteet otetaan vastaan näyttelypäivänä 21.10. (sunnuntaina) puoli tuntia ennen näyttelyn alkua hotelli Peurungan aulassa.

Ilmoittautumiset näytteenlähetykseen 15.10. mennessä Karin Sundström, hagassessan@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koiran rotu, nimi ja rekisterinumero. Alennuskoodin (tarvitaan Online-ilmoittautumisessa) saat Karinilta ilmoittautumisen yhteydessä.

Koiran omistaja tekee itse Online-ilmoittautumisen Optigenille ennen näytteenottoa. Ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät yhdistyksen sivuilta http://www.lappalaiskoirat.fi/jalostus/prcd-pra/ohjeet_optigen.doc tai Lapinkoira-lehdestä 01/06.

Testi maksetaan Online-ilmoittautumisen yhteydessä luottokortilla tai pankkisiirrolla (kalliimpi vaihtoehto). PRA-testin hinta koiran omistajalle on noin 120 euroa riippuen dollarin kurssista Optigenin nettilomakkeella ilmoitettuna.

Lappalaiskoirista on mahdollisuus antaa verinäyte Hannes Lohen tutkimusryhmälle lauantaina 20.10. klo 12.00-15.00. Verinäytteenotto on maksuton.

Ajo-ohjeet ja pysäköinti:

Näyttelypaikalle ei ole erikseen opasteita. Näyttelypaikalle ei ole erikseen opasteita. Seuraa Kylpylähotelli Peurungan opasteita tai katso kartta osoitteesta www.peurunka.fi. Näyttelypaikan osoite on Peurungantie 85, 41340 LAUKAA.

Näyttelyyn tulevien autojen paikoitus on alueen P2 etuosassa

Rokotusohjeet ja tunnistusmerkntä:

Muistathan, että koirallasi on asiaankuuluvat voimassaolevat rokotukset ja koirasi on tunnistusmerkitty – joko tatuoimalla tai mikrosirulla. Näyttelyssä noudatetaan Suomen Kennelliiton rokotus- ja tunnistusmerkintäohjeita. Ohjeet löydät Suomen Kennelliiton sivuilta osoitteesta www.kennelliitto.fi tai Koiramme-lehdestä. Koiran tulee olla tunnistusmerkitty joko mikrosirulla tai tatuoimalla.

ROKOTUSMÄÄRÄYKSET

Penikkatautirokotus:

Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu uusintana annetun tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 3 vuotta.

Raivotautirokotus (rabies):

Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika).

Raivotautirokotus on voimassa seuraavasti: Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 2 vuotta. Nobivac Rabies on voimassa 3 vuotta yli vuoden ikäisellä koiralla.

Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika:

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 14 vrk ennen tapahtumaa (kahden viikon varoaika).

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille: (eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa)

Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä.

Penikkatautirokotus (yleisimmin ns. nelosrokote; penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo, kennelyskä) annetaan ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Rokotuksia ei suositella annettavaksi samanaikaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Myös kennelyskää vastaan annettu rokotus kannattaa uusia tilanteen mukaan ennen kokeisiin, kilpailuihin tai näyttelyyn osallistumista. Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi EVIRAn (Elintarviketurvallisuusvirasto) kulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista. Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. EVIRAn kotisivuilta http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä:

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidoping-valvonta:

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ovat astuneet voimaan 1.1.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaista tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Tottelevaisuuskoe lauantaina:

Tottelevaisuuskoe alkaa klo 10.00. Toimisto on avoinna klo 9.00 alkaen. Kaikki luokat arvostelee Mauri Pehkonen. Ilmoittaudu viimeistään n. tuntia ennen arvioitua luokan arvosteluaikataulun alkua ilmoittautumispisteessä. Muista ottaa mukaan koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset, kilpailukirja ja hakaneula numerolappua varten. Numeron saat tämän kirjeen mukana. Kilpailukirjan (5 euroa) voit ostaa myös paikan päältä toimistosta, jos sinulla ei sellaista ole.

Näyttely sunnuntaina:

Näyttelyalue avataan sunnuntaina klo 8.00. Rokotusten tarkastus alkaa klo 8.00. Rokotuksia tarkastetaan myös lauantaina klo 17.00-18.00 ennen syyskokousta Peurungan päärakennuksessa auditorion edessä. HUOM. Koiria ei saa tuoda kokoustilaan. Koiraa ei tarvitse tuoda ilmoittautumispaikalle. Tunnistusmerkinnän tarkastukseen valitaan koirat satunnaisotannalla, joten ilmoittautumishetkellä saat tiedon, jos koira pyydetään tarkastukseen.

Arvostelu alkaa kehissä 1 ja 3 klo 9.00 ja kehissä 2, 4 ja 5 klo 10.00. Ole paikalla viimeistään n. tuntia ennen arvioitua rodun/luokan arvosteluaikataulun alkua, mutta viimeistään klo 13.00 mennessä.

Ryhmäkilpailut alkavat n. klo 15.15

Muista ottaa mukaan näyttelyyn koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset ja hakaneula numerolappua varten. Pidäthän alueen siistinä ja keräät koirasi jätökset pois ihmisten jaloista!. Kakkapusseja saat ilmoittautumisen yhteydessä rokotusten tarkistuspisteessä.

Lapsi & koira -kilpailuun voit ilmoittautua näyttelytoimistossa sunnuntaina klo 12.00 mennessä. Kilpailun alkamisajankohta n. 13.45. Ei osallistumismaksua. Osallistumisoikeus on alle 10-vuotiailla. Kaikki osallistujat palkitaan!

Myyntiartikkelit:

Sunnuntaina (ja lauantaina iltapäivästä)
Lappalaiskoirat - iloisesti läsnä ja Dogs of Lappland - Cheerfully present. Odotettu 150-sivuinen, nelivärikirja lappalaisrodista, myös englannin kielelllä. Vuoden 2013 kalenteri on myynnissä syystapahtumassa. Uutuuksina myös uudella kuvalla lapinkoiran autotarra ja monikäyttöinen tuubihuivi.

Tapahtumassa on pankkikorttikoen, mutta varmuuden vuoksi kannattaa varata käteistä rahaa. Tilaukset myyntiartikkeleista etukäteen kaarina.riuttanen@elisanet.fi

Huomioi tämä!
Koiria ei saa tuoda Kylpylähotelli Peurungan yleistiloihin!

Koirien kuvauspiste:

Näyttelyssä järjestetään kuvauspiste. Kuvaajina toimivat lehtitoimikuntalaiset ja kuvat tulevat samalla myös yhdistyksen käyttöön. Kuvauspiste merkitään kuvauspiste-lipulla ja sijaitsee kehien läheisyydessä.

Ohjelma:

Lauantaina:

klo 10.00 Tottelevaisuuskoe alkaa (Ilmoittautuminen & rokotusten tarkastus kehän laidalla)
klo 12.00-15.00 Lounas ravintolan noutopöydästä (22€/hlö aikuiset, 10€/lapset)
klo 14.00 Auditorio: Tiina Pyhäjärvi/Porokoirakerho ry: Lappalaiskoirat työkoirina
(avoin tilaisuus kaikille, englanninkielinen)
klo 15.30 Ulkomuototuomarit Marja Talvitie ja Saara Sampakoski esittelevät englannin kielellä lappalaiskoiria (avoin tilaisuus kaikille, ulkona)
klo 17.00-18.00 Auditorio:
Valtakirjojen tarkistus, rokostusten tarkistus
Lappalaiskoira-kirjan myyntiä
Kokouskahvit
Voit tarkistuttaa koirasi rokotukset jo lauantaina. Ota mukaan koiran rekisterikirja ja numerolappu - koiraa ei saa tuoda kokoustilaan. klo 18.00 Auditorio:
Lappalaiskoirat - iloisesti läsnä -kirjan julkistus
Lappalaiskoirat ry:n sääntömääräinen syyskokous
klo 17.00 - 19.00. Päivällinen ravintolan noutopöydästä (22€/hlö aikuiset, 10€/lapset). Tämän jälkeen ravintolassa á la carte lista.

Popeda esiintyy Peurungassa. Liput 18 €/hlö koodilla Lappalaiskoirat (norm. 22 €/hlö).

Sunnuntaina:

klo 07.00-10.00 Aamupala ravintolassa (ei yöpyjille 7,50 €/hlö)
klo 08.00 Näyttelytoimisto avataan jäähallissa
klo 09.00 Näyttely alkaa
klo 12.15 Lounas ravintolan noutopöydästä (22 €/hlö aikuiset, 7,50 €/lapset)
klo n. 13.45 Lapsi & koira -kilpailu, Lapsi & koira -kilpailu (alle 10-vuotiaille ilmainen. Ilmoittautumiset klo 12.00 mennessä näyttelytoimistoon).
klo n. 15.15 ryhmäkilpailut alkavat

Yhteystiedot:

040 848 6554 / Ari Friman
050 524 4678 / Merja Tammi
040 773 2991 / Tiina Riuttanen

Näyttelytoimikunnan puolesta

Merja Tammi

Tervetuloa Laukaaseen!

NÄYTTELYN AIKATAULUT

KEHÄ 1

Lukumäärä Aikataulu

Anneli Pukkila
Kehätoimitsijat:
Tarja Lappalainen-Kajan ja Satu Lamberg, Nina Pieviläinen harj.

(83)

lapinporokoiranartut
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


  9
  9
12
  9
26
  7
11

09.00

10.15

11.30

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Erja Nummi
Kehätoimitsijat:
Virpi Enroth ja Susanna Häggblom

(53)

lapinporokoiraurokset
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


  5
  5
  6
10
14
10
  3

10.00

10.45


12.45

KEHÄ 3

Lukumäärä Aikataulu

Tapani Pukkila
Kehätoimitsijat:
Kati Taipale ja Tarja Ihalainen

(69)

suomenlapinkoiraurokset
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoiranartut
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoiraurokset
veteraaniluokka

suomenlapinkoiranartut
veteraaniluokka


  8
  5


  9
  9


13


16

09.0011.00

ruotsinlapinkoiranartut
pentuluokka 7-9 kk

ruotsinlapikoiraurokset
nuorten luokka
valioluokka

ruotsinlapinkoiranartut
nuorten luokka
valioluokka
veteraaniluokka


Lapsi & koira -kilpailu


  1


  1
  2


  1
  1
  3

13.00n. 13.45

KEHÄ 4

Lukumäärä Aikataulu

Pekka Teini
Kehätoimitsijat:
Jarmo Hilpinen ja Marko Salmela

(68)

suomenlapinkoiraurokset
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka


14
15
19
20

10.00

11.45

KEHÄ 5

Lukumäärä Aikataulu

Markku Kipinä
Kehätoimitsijat:
Tuula Häkkinen ja Emmi Savolainen

(66)

suomenlapinkoiranartut
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka


16
13
28
  9

10.00

11.45


 

 

Tottelevaisuuskoe 20.10.
Koetoimitsija Merja Tammi

AIKATAULUT

Tuomari: Mauri Pehkonen
Kehätoimitsija: Pirkko Vesterinen
Liikkeenohjaaja: Raisa Niskasaari

(33)   


EVL
VOI
AVO
ALO


  6
  5
  9
13

10.00
11.20
12.30
13.40


 

 
Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021